بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
آذربایجان غربی با دارا بودن جایگاه ویژه سوق الجیشی، هم مرزی با سه کشور همسایه، دارا بودن بزرگترین معادن طلا و مس خاورمیانه و بیش از یک هزار و 800 اثرتاریخی ثبت ملی و جهانی در کنار نیروی کار متخصص و جوان، ظرفیت بالایی در جذب سرمایه گذاری خارجی دارد.
آذربایجان غربی با دارا بودن جایگاه ویژه سوق الجیشی، هم مرزی با سه کشور همسایه، دارا بودن بزرگترین معادن طلا و مس خاورمیانه و بیش از یک هزار و 800 اثرتاریخی ثبت ملی و جهانی در کنار نیروی کار متخصص و جوان، ظرفیت بالایی در جذب سرمایه گذاری خارجی دارد.
هرچند موانعی نظیر تحریم ها و شرایط بین المللی، مسیر جذب سرمایه گذاری خارجی را دشوار ساخته اما به نظر می رسد که نگاه امنیتی به یکی از امن ترین و با ظرفیت ترین استان های کشور در کنار ضعف در شناساندن ظرفیت های این منطقه، سبب شده تا آذربایجان غربی روز به روز در منجلاب محرومیت گرفتارتر شود.
این استان هرچند در دوران هشت سال دفاع مقدس جز مناطق جنگی بوده و مدتی نیز با اشرار و گروهک های تجزیه طلب درگیر بوده ، لیکن با تلاش های شبانه روزی خادمین امنیت و طبق آمار رسمی، امروز به عنوان پنجمین استان امن کشور مطرح است. اما باید این سوال را پرسید که آیا این واقعیت و«احساس امنیت» موجود در استان به سرمایه گذار خارجی یا داخلی منتقل شده است؟
پس از روی کار آمدن دولت چهاردهم و رویکرد سازنده دولت پزشکیان برای افزایش تعامل و همکاری با کشورهای همسایه، آذربایجان غربی به دلیل دارا بودن بیش از 900 کیلومتر مرز مشترک با سه کشور همسایه که دروازه آسیا به اروپا نیز محسوب می شود، مورد توجه قرار گرفت.
نقش مهم آذربایجان غربی در توسعه تجارت بین المللی سبب شد تا با نگاه ویژه دولت به این منطقه، رضا رحمانی که سابقه ریاست در وزارتخانه صمت را نیز داشت با نگاه توسعه این منطقه با ظرفیت اما محروم، به عنوان استاندار آذربایجان غربی راهی این استان شود.
سیاست استاندار دولت چهاردهم در آذربایجان غربی از همان روزهای نخست در این استان شناسایی ظرفیت مهم سرمایه گذاری در منطقه بود که در همین راستا به طور رسمی اولویت سه ماه اول سال جدید «توسعه سرمایه گذاری در استان و معرفی ظرفیت های توسعه ای و سرمایه گذاری در سطح ملی» اعلام شد.
دیری نگذشت که برگزاری نشست های مشترک با هیات های خارجی از جمله چین، عمان و اقلیم کردستان عراق آغاز شد و نشان داد که دولت در آذربایجان غربی عزم جدی برای عملی کردن وعده های خود به مردم این استان دارد.
در همین راستا رییس اتاق بازرگانی استان های شمال شرقی عمان با ابراز شگفتی از ظرفیت های اقتصادی آذربایجان غربی، آن را یک فرصت ارزشمند برای توسعه دانست و برای سرمایه گذاری در منطقه اعلام آمادگی کرد.
هیات عمانی اعلام کرد که تا قبل از پایان سال 2025، سرمایه گذاری در حوزه گردشگری به ویژه هتلینگ در آذربایجان غربی را آغاز می کند.
عمانی ها همچنین با قدردانی از ارتقاء روابط دیپلماتیک ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس در یک سال اخیر، خواستار سرمایه گذاری در بخش کشاورزی آذربایجان غربی برای ارتقاء امنیت غذایی کشورهای منطقه شدند.
استاندار اقلیم کردستان عراق نیز در سفر به ایران اعلام کرد که آذربایجان غربی نقش کلیدی در افزایش تعاملات اقتصادی با ایران دارد و به عنوان یک استان راهبردی شاه کلید تجارت بین المللی در منطقه است.
امید خوشناو افزایش ارتباطات و تعاملات دوجانبه با آذربایجان غربی را یک الزام برای اقلیم کردستان عراق عنوان و از سیاست های توسعه تجارت بین المللی ایران در منطقه حمایت کرد.
در دیدار استاندار آذربایجان غربی با استاندار اقلیم کردستان عراق، رضا رحمانی بر ضرورت رفع برخی مشکلات گمرکی، ارتقاء روابط و همکاری بخش خصوصی در هردو طرف و اجرای تفاهمنامه های امضا شده در گذشته و گسترش آنها، تاکید کرد.
در راستای اجرای سیاست های احیای جایگاه ویژه و بین المللی آذربایجان غربی در منطقه، سفر رییس جمهور کشورمان به جمهوری آذربایجان نیز فرصتی ارزشمند در این مسیر بود که به نظر می رسد با فرصت شناسی مقام عالی دولت در استان، نهایت بهره مندی از آن به عمل آمد.
در قالب این سفر توسعه زیرساخت های ریلی سه جانبه بین ایران، جمهوری آذربایجان و ترکیه در راستای گسترش همکاری ها بین کشورهای همسایه در دستور کار دولت قرار گرفت که آذربایجان غربی در تحقق آن نقش محوری خواهد داشت.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به نقش این استان در جهت واسطه گری برای گسترش همکاری های تجاری و اقتصادی با کشورهای حوزه قفقاز و خلیج فارس، اظهار کرد که آذربایجان غربی به عنوان مکمل گسترش ارتباطات بین المللی نه تنها باید اثرگذار باشد بلکه از این فرصت برای توسعه خود بهره مند گردد.
برگزاری همایش بزرگ سرمایه گذاری در آذربایجان غربی با حضور 15 کشور اکو و اوراسیا برای شناساندن ظرفیت های اقتصادی برای سرمایه گذاری در آذربایجان غربی، قطع یقین نشانگر یک برداشت واقع بینانه از توسعه در منطقه است.
اما اکتفا به برگزاری چنین همایشی قطع یقین کافی نیست؛ در همین راستا استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر تعریف هدفمند ظرفیت های سرمایه گذاری مدعی شد که بسته های سرمایه گذاری برای ارائه به کشورهای مختلف در حال تهیه است.
امروز در کمتر از یک سال از روی کار آمدن دولت چهاردهم، نگاه متوازن به توسعه در بدنه دولت سبب شده تا آذربایجان غربی عصر جدیدی در حوزه اقتصادی را تجربه کند و جایگاه والای آن در ارتقاء تراز تجاری کشور در مسیر احیا قرار گیرد.
{{name}}
{{content}}